Anioł w Miasteczku

557 aniołów przyfrunęło na lanckoroński rynek

Po raz kolejny braliśmy czynny udział w XIII-tym Festiwalu „Anioł w Miasteczku” w Lanckoronie. W tym roku na deskach sceny w Gminnym Ośrodku Kultury uczniowie naszej szkoły wystąpili z programem pt.” Świąteczny Zawrót Głowy 2” pod okiem p. Zosi Filewicz.Uczestniczyli również w warsztatach plastycznych, zabawach, a także w najważniejszym punkcie programu – liczeniu aniołów. Na lanckorońskim rynku, jak co roku otrzymali certyfikaty anielskie i świetnie się bawili wśród innych aniołów.Rekord z poprzedniego roku został „pobity”- 557 aniołów i diabłów przeszło przez mostek anielski. Naszym uczniom towarzyszyła pani Edyta Mucha – Prezes Stowarzyszenia przy Zespole Szkół Specjalnych „Nasze Dzieci” w Mysłowicach, która dofinansowała transport wycieczki.

Podziękowania za wieloletnią współpracę Stowarzyszeniu Ekologiczno-Kulturalnemu „Na Bursztynowym Szlaku” , Gminnemu Ośrodkowi Kultury w Lanckoronie, Izdebnik INFO – fotografie z występu.

Galeria zdjęć: